5 tips voor de beginnende roulette speler

02/11/2020   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Roulette staat algemeen bekend als één van de meest toegankelijke kansspelen die er op de markt is. Dat is geweldig, want het zorgt voor een lage instapdrempel. Dit gezegd hebbende is het zo dat roulette ook een aantal valkuilen kent, zeker voor beginners. Het is in de praktijk erg belangrijk om deze valkuilen te leren kennen. Enkel en alleen op die manier zorg je er namelijk voor dat je als beginner geen valse start maakt. In ieder geval, voor elke beginnende speler is het absoluut meer dan de moeite waard om even kennis te maken met de 5 niet te missen roulette tips die zijn verzameld hier op deze pagina!

Tip 1: Verdiep je eerst even uitgebreid in het roulettespel

Voor elk casinospel en dus ook voor roulette geldt dat je er goed aan doet om je als speler even voor te bereiden voordat je daadwerkelijk voor geld gaat spelen. Enkele zaken die je zeker moet weten met betrekking tot het spelen van roulette zijn bijvoorbeeld de volgende:

  1. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen 'en plein' bets en outside bets;
  2. Er bestaan verschillende soorten van het roulettespel;
  3. Het is mogelijk om gebruik te maken van bepaalde roulette strategieën;

Het is als speler nooit een goed idee om je als het ware in de diepte te storten zonder dat je ook maar enige voorafgaande kennis hebt. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben je van plan om je geluk te beproeven op het roulettespel? Dan is het zonder meer de moeite waard om je voorafgaand aan het begin van je avontuur eerst even uitgebreid te verdiepen in de spelregels en in de mogelijkheden die het roulettespel je te bieden heeft.

Tip 2: Je hebt nooit 50% winstkans bij roulette

Er wordt wel eens gesteld dat je door in te zetten op zogenaamde outside bets bij roulette als speler kan rekenen op een potentiële winstkans van 50 procent. Dat is echter niet juist. Dit kan misschien een beetje verrassend zijn, omdat je bij bijvoorbeeld een inzet op rood of zwart toch 50/50 inzet? Dat is niet helemaal juist. Het klopt inderdaad dat het speelveld uit een gelijke hoeveelheid zwarte en rode vakken bestaat, maar er is één belangrijke maar. Het is immers ook zo dat er nog een integrale verliesbeurt deel uitmaakt van het speelveld, namelijk de (groene) nul. Deze zorgt er voor dat je tijdens het spelen van roulette, ook bij een inzet op outside bets helaas nooit kan rekenen op een 50 procent potentiële winstkans.

Roulette tips

Tip 3: Speel geen Amerikaanse roulette

Op zich hebben we helemaal niets tegen Amerikaanse roulette. Sterker nog, we kunnen ons best voorstellen dat deze vorm van roulette bijzonder populair is onder meer ervaren spelers. Daarmee hebben we echter meteen ook het belangrijkste pijnpunt aangehaald. Bij Frans en Europees roulette is er sprake van een huisvoordeel van 2,57 procent. Dat is erg weinig waardoor je als speler altijd een mooi uitzicht kan houden op een leuke uitbetaling. Wanneer je het speelveld van Amerikaans roulette gaat vergelijken met Frans of Europees roulette valt er echter meteen alvast één belangrijk verschil op. Bij Amerikaans roulette is er namelijk nog een extra nul in het speelveld terug te vinden. Die extra nul zorgt voor een extra verliesbeurt. Het gevolg hiervan is dat het huisvoordeel bij Amerikaans roulette meteen explosief stijgt tot zomaar even 5,26 procent. Het spreekt voor zich dat dit meteen een flink verschil is. Voor beginnende roulette spelers is deze versie dan ook in het geheel niet aangeraden.

Tip 4: Let op met strategieën met meervoudige inzetten

Bijzonder veel roulette spelers, maar zeker beginners zullen op een zeker ogenblik een strategie gaan toepassen tijdens het spelen. Op zich is daar helemaal niets mis mee, alleen moet je hier wel voorzichtig mee zijn. Dit geldt overigens niet alleen voor het gebruik van strategieën met meervoudige inzetten, maar ook voor bepaalde systemen. Neem nu bijvoorbeeld het burenspel. Bij dit systeem wordt er ingezet op verschillende getallen waardoor je potentiële winstkans wordt vergroot. Dat is interessant, maar het vereist ook een grotere, globale inzet. In het bijzonder voor beginners geldt dat ze op deze manier al snel hun bankrol kunnen zien slinken als het verschillende speelrondes na elkaar fout gaat. Probeer dus zeker in het begin extra voorzichtig te zijn met dergelijke systemen of strategieën.

Tip 5: Zorg er voor dat spelen altijd leuk blijft

Heel wat beginnende spelers zullen beginnersgeluk hebben. Dit betekent dat je met je eerste spelletje(s) wellicht een mooi bedrag zal winnen. Belangrijk is echter om er voor te zorgen dat je, je niet laat meeslepen en verslaafd raakt. Heel wat beginnende spelers winnen één keer een groot bedrag en nemen vervolgens veel teveel risico's waardoor ze al het geld terug verliezen. Roulette is een ongelofelijk leuk spel en kan zeker winstgevend zijn, maar zolang je speelt met mate. Stel dus geen andere leuke activiteiten uit om roulette te spelen en zorg er voor dat je speeltijd zoveel mogelijk binnen de perken houdt. Alleen zo zal je kunnen vaststellen dat roulette spelen niet alleen op korte, maar ook op middellange tot lange termijn leuk zal blijven.