Tips voor het spelen van baccarat

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Baccarat is tegenwoordig een erg populair tafelspel. Er wordt wel eens gezegd dat het spel enigzins in de schaduw staat van andere bekende spellen als roulette en blackjack, maar veel spelers vinden het een leuk spel om te spelen. Als jij jouw geluk wilt beproeven met baccarat, dan heb je vast iets aan de onze tips!

1.) Inzetten op een gelijkspel? Beter van niet!

Het spel baccarat stapt af van de klassieke inzetmogelijkheden, waarbij er alleen kan worden ingezet op de partij die de speelronde gaat winnen. Er zijn drie verschillende inzetmogelijkheden, namelijk:

  1. Een inzet die wordt geplaatst op de bank;
  2. Een inzet die wordt geplaatst op de speler;
  3. Een inzet die wordt geplaatst op een gelijkspel;

Heel wat spelers vinden deze laatste inzetmogelijkheid interessant. Dat heeft alles te maken met het feit dat je bij winst kunt rekenen op een uitbetaling van zomaar even acht of negen keer de geplaatste inzet. Ondanks het feit dat we ons best kunnen voorstellen dat deze optie voor jou aantrekkelijk lijkt, is ze dat in de praktijk toch echt niet. Dit heeft alles te maken met het feit dat je op deze manier slechts kunt rekenen op een (zeer) beperkte winstkans. Het huisvoordeel stijgt namelijk tot een aanzienlijke 14 procent. Dat is veel hoger dan voor de andere inzetmogelijkheden. Bedenk dus goed of de potentiële winst wel echt opweegt tegen het grotere huisvoordeel.

2.) Inzetten op de bank is de beste keuze

In lijn met bovenstaande ligt het feit dat je er tijdens een spelletje baccarat eigenlijk goed aan doet om zoveel mogelijk (om maar niet te zeggen altijd) in te zetten op de bank. Waarom? Heeel eenvoudig! Op deze manier zorg je er namelijk voor het meest beperkte huisvoordeel. Het huisvoordeel bedraagt in dit geval slechts 1,06 procent. Dat is behoorlijk lager dan het huisvoordeel bij een inzet op een gelijkspel, zoals je hierboven hebt kunnen lezen.

3.) Je kunt gebruikmaken van een baccarat strategie

Je kunt tijdens het spelen van een spelletje baccarat kiezen om gebruik te maken van één van de onderstaande strategieën:

  1. Het Paroli Systeem;
  2. Het Punto Banco Patroon Spotten;
  3. De Flat Bet Strategie;

Als je speelt in een land-based casino dien je er wel waakzaam voor te zijn dat croupiers de opdracht hebben gekregen om het toepassen van dergelijke systemen of strategieën te spotten. Dit kan als gevolg hebben dat je ze niet eindeloos kunt blijven toepassen zonder dat dit opvalt. Bovendien gelden er vaak maximum bedragen.

4.) Stel jezelf een bepaalde winst voor ogen

Last but not least is het interessant om jezelf een bepaalde winst (of verlies) voor ogen te stellen op het ogenblik dat je begint met je spelletje baccarat. Heb je deze winst (of dit verlies) op een bepaald ogenblik bereikt? Laat je dan uitbetalen (of stop met spelen).

Baccarat Tips